|

Εμπορική Τράπεζα: 6,5 εκατ. ευρώ για ενίσχυση πυρόπληκτων περιοχών


Δεκατρία μετασκευασμένα οχήματα δασοπυρόσβεσης προσέφερε η Εμπορική Τράπεζα στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ), στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας κ. Νικόλαος Εμπέογλου παρέδωσε και τυπικά τα οχήματα στη Διοίκηση του ΕΣΕΠΑ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΕΣΕΠΑ στα Ριζώματα Ημαθίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των τοπικών αρχών, εθελοντικών οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Εμπέογλου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής ότι η Εμπορική Τράπεζα με τη συμμετοχή του μητρικού μας ομίλου, της Credit Agricole, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων της, υλοποιεί εδώ και τέσσερα χρόνια ένα πρόγραμμα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας μας. Μέρος αυτού του προγράμματος είναι και η σημερινή παράδοση 13 μετασκευασμένων οχημάτων δασοπυρόσβεσης στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ κ. Νικόλαος Σαχινίδης ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες σε δύσβατους ορεινούς όγκους ενώ δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους εθελοντές πυροσβέστες του ΕΣΕΠΑ να επεκτείνουν το πεδίο δράσης τους σε ακτίνα 600 χιλιομέτρων.

Posted by Blogger on 10:22 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response