|

Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών


Εκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε σήμερα στις 12:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπειτα από αίτημα του Πρωθυπουργού.

Όπως ανακοινώθηκε πριν απο λίγο από την Προεδρία της Δημοκρατίας το θέμα της σύσκεψης είναι « η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας».

Στη σύσκεψη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της πορείας της χώρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός δεν προτίθεται να θέσει θέμα εκλογών αλλά ο στόχος του είναι να υπάρξει ακόμα μία προσπάθεια συνεννόησης με τα πολιτικά κόμματα, αυτή τη φορά υπό τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα προσέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις στη σύσκεψη αυτή αλλά αυτό που επιζητεί είναι μια πολιτική συμφωνία η οποία θα μεταδώσει ισχυρό μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μάλιστα, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν ενδεχομένως για να καταστεί φανερό ότι η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για συναίνεση ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου.

Στη σύσκεψη θα παραστούν σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησε να διευκρινίσει το περιεχόμενο της συνάντησης λέγοντας ότι με δεδομένο το κλίμα από τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου κυρίας Μαρίας Δαμανάκη περί ευρώ και της μη τοποθέτησης από την πλευρά της Κυβέρνησης σε αυτές, ανοίγει κύκλος κερδοσκοπικών επιθέσεων εις βάρος της Ελληνικής Οικονομίας και ιδιαίτερα των τραπεζών.

Κατά την επικοινωνία του εξέφρασε την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ μήπως χρησιμοποιηθεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επικοινωνιακούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Παπούλια να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει περαιτέρω τους λόγους για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Σήμερα, στις πέντε το απόγευμα, θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσει τις εξελίξεις και να αποφασίσει τι θα υποστηρίξει ο πρόεδρός της στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη δεν έλαβαν πρόσκληση καθώς δεν αναγνωρίζονται ως κόμματα από τον κανονισμό της Βουλής.

Posted by Blogger on 8:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response