|

FT Deutschland: «Η Ευρώπη εξετάζει την επαναγορά Ελληνικών ομολόγων στο 50%»


Δημοσίευμα των FT Deutschland επικαλείται πηγές από την Κομισιόν και την ΕΕ , σύμφωνα με τις οποίες οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν επαναγορά ελληνικών ομολόγων στο 50% της ονομαστικής τους αξίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τετάρτης, η Ελλάδα θα λάβει σημαντική οικονομική ενίσχυση από τον προσωρινό μηχανισμό βοήθειας, τον EFSF, ώστε να επαναγοράσει ομόλογα του Δημοσίου και να μειώσει το χρέος της στο 120% του ΑΕΠ από το 150% περίπου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γερμανικής εφημερίδας, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επαναγοράσει ομόλογα αξίας 140 δις ευρώ.

Το θέμα της επαναγοράς ομολόγων , πέρα από την επιμήκυνση του ελληνικών δανείων και την μείωση των επιτοκίων, τέθηκε για πρώτη φορά επίσημα στο Eurogroup της Δευτέρας με την χρήση του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF) για τον οποίο οι υπουργοί Οικονομικών τόνισαν ότι θα γίνει πιο ευέλικτος, ενώ ο Όλι Ρεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγοράζει και ομόλογα.

Posted by Blogger on 11:28 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response