|

Αίσθηση από την «έκρηξη» Ρέππα περί «τζιτζιφιόγκων» στο ΥΠΟΙΚ


Αίσθηση προκάλεσε η «έκρηξη» του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα περί «τζιτζιφιόγκων» στο ΥΠΟΙΚ που διαδίδουν φήμες για δυσαρέσκεια των εκπροσώπων της τρόικας έναντι του υπουργείου του.

Ο κ. Ρέππας αφού διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η τρόικα έχει βγάλει «κίτρινη κάρτα» στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της αρμοδιότητάς του ΟΣΕ κλειστά επαγγέλματα κτλ), υπογράμμισε πως αντιθέτως, η τρόικα θεωρεί ότι το το υπουργείο είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του και απέδωσε τα δημοσιεύματα σε διαρροές κάποιου «τζιτζιφιόγκου» από το υπουργείο Οικονομικών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχολίαζοντας την αντίδραση του κ. Ρέππα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης έκανε λόγο για νέο ιλαροτραγικό επεισόδιο στο «κυβερνητικό σκορποχώρι». «Αυτή τη φορά ο καβγάς ανάμεσα στα υπουργεία ξέσπασε για το ποιος παίρνει κίτρινη κάρτα από την Τρόικα. Ανώτατο πολιτικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κάρφωσε τον κ. Ρέππα, ο οποίος -προσερχόμενος στη Βουλή- αντέδρασε έντονα χαρακτηρίζοντάς τον τζιτζιφιόγκο», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης. Σημασία όμως έχει, πρόσθεσε, «πως κίτρινη κάρτα έχουν πάρει, ήδη, από τον ελληνικό λαό», ενώ «η κόκκινη δεν θα αργήσει να έρθει».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από πλευράς υπουργείου Οικονομικών. Χθες οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Ρέππας συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την οικονομία, σε συνέχεια προηγούμενων συσκέψεων για τον οδικό χάρτη και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2013-2015. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 17 ή 18 Μαΐου. «Θα ακολουθηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία», διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. «Προϊστάμενος τζιτζιφιόγκων ο υπουργός Οικονομικών;» διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής. «Αν το έλεγε κόμμα της αντιπολίτευσης τι θα είχε γίνει», συμπλήρωσε.

«Κάθε επίσκεψη της τρόικας σε υπουργεία προκαλεί χάος και νευρική κρίση στην κυβέρνηση. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του κλεφτοπόλεμου διαρκείας μεταξύ των υπουργών και της ανικανότητας για το σχεδιασμό και την παραγωγή μιας γενναίας πολιτικής ρήξεων», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου για το θέμα. Όπως εκτίμησε, τα αποτελέσματα αυτά «τινάζουν στον αέρα τις θυσίες των πολιτών και τροφοδοτούν το λαϊκισμό και τις ακρότητες στην ελληνική κοινωνία και στη δημόσια ζωή».

Posted by Blogger on 12:52 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response