|

Πρωτοβουλία Εμπορικής Τράπεζας για ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας


ME στόχο την ανάδειξη, μέσα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, της παραγωγικής, καινοτόμου και εξωστρεφούς πλευράς της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χθες, από την Εμπορική Τράπεζα, η πρωτοβουλία «This is Greece».
Η Εμπορική Τράπεζα επιδιώκει να αναδείξει την υγιή και δυναμική πλευρά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, προβάλλοντας ενδεικτικά παραδείγματα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που εξακολουθούν να δημιουργούν, να καινοτομούν και να παράγουν, επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας, εν μέσω των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας Alain Strub δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Στο σημερινό δυσμενές και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, η χώρα διατηρεί μια έντονα παραγωγική και δημιουργική πλευρά, την οποία αξίζει να προβάλουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στη σταδιακή μεταβολή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί. Πρεσβευτές αυτής της Ελλάδας πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που εργάζονται σκληρά, στηρίζουν τους εργαζόμενους και τους πελάτες τους, παράγουν αξία και διακρίνονται για τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφειά τους. Αυτή την πλευρά της Ελλάδας είναι που καλούμε όλους να στηρίξουν και να αναδείξουν μέσα από το blog της πρωτοβουλίας "This is Greece"».

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η κρίση της οικονομίας είναι η κρίση ενός προτύπου ανάπτυξης, το οποίο δεν μπορούσε να διατηρηθεί άλλο», ενώ τόνισε την ανάγκη «να περάσουμε σταδιακά σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης», το οποίο όπως επισήμανε σημαίνει μεταξύ άλλων «στροφή από την κατανάλωση στην αποταμίευση, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, σημαίνει στροφή από τον κρατισμό και το μοίρασμα προνομίων στον ανταγωνισμό και την επιχειρηματική πρωτοβουλία».

Ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χριστόφορος Χατζόπουλος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, με την πρωτοβουλία της Εμπορικής Τράπεζας, αναδεικνύεται μια πλευρά της Ελλάδας που σπάνια βρίσκεται κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας. Αναδεικνύονται άνθρωποι που με αισιοδοξία, τόλμη και αποφασιστικότητα λειτουργούν επιχειρήσεις παραγωγικές και δημιουργικές. Είναι ένα πολύτιμο παράδειγμα για εμάς στην Ελλάδα και μια θετική πληροφορία για τους ξένους. Δεν πρέπει λοιπόν να αφήσουμε τις πρόσφατες οικονομικές δυσκολίες να μας οδηγούν σε απαισιοδοξία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους ξένους φίλους μας να επανεκτιμήσουν αρνητικά αυτά που πιστεύουν και πάντα πίστευαν για τον Eλληνα».

Posted by Blogger on 12:22 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response