|

Probank: Διανομή δωρεάν μετοχών και αύξηση κεφαλαίου έως 80 εκατ.


ΤH διανομή δωρεάν μετοχών στην αναλογία 4 νέες για κάθε 10 παλαιές, καθώς και την αύξηση κεφαλαίου υπέρ των μετόχων με καταβολή μετρητών ύψους 80 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γ.σ. της Probank στις 21/6/2011.
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιλτιάδης Δαμανάκης επισήμανε ότι, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, η προσπάθεια που καταβλήθηκε όλο το προηγούμενο έτος για ανατιμολόγηση ή και ρύθμιση δανείων, για αυστηρό έλεγχο όλων των δαπανών όπως και των καθυστερήσεων, κορυφώθηκε και απέδωσε το 2010 σε προ φόρων κέρδη σε ενοποιημένη βάση ποσού 10,3 εκατ. ευρώ και σε ατομική βάση ποσού 11 εκατ. ευρώ.
Παρά την αύξηση των καθυστερήσεων από έτος σε έτος, η σύνθεση του δανειακού χαρτοφυλακίου, με τη μικρή έκθεσή του σε στεγαστική πίστη και σε ακόμα μικρότερη σε καταναλωτικά δάνεια, σε συνδυασμό και με τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των καθυστερήσεων γενικά, είχαν σαν συνέπεια μικρότερο της αγοράς ποσοστό καθυστερήσεων.

Tο 2011 η πρόκληση της διατήρησης της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου, παρά την αναμενόμενη αύξηση των καθυστερήσεων, διαφαίνεται ότι αντιμετωπίζεται και παραμένει αρκετά καλή, όπως και η διαχείριση της ρευστότητας, με τον λόγο δανείων προς καταθέσεις στο τέλος του τριμήνου στο 91,8%, και τον λόγο προβλέψεις προς σύνολο δανείων στο 4,4%.
Με αύξηση 4,4% του ενεργητικού, που φτάνει τα 3,8 δισ., η Probank το 2011 έχει πρόθεση να συνεχίσει την ανάπτυξή της σε μεγέθη και καταστήματα προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώσει τους δείκτες της παραγωγικότητάς της με αύξηση των συνολικών εργασιών και με αυστηρό έλεγχο των δαπανών της.
Τελειώνοντας, o κύριος Μιλτιάδης Δαμανάκης δήλωσε ότι θα συνεχιστεί, έστω και με πιο ήπιους, αναγκαστικά λόγω κρίσης, τόνους, η ανάπτυξη των μεγεθών όπως και η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων και άλλων σημείων παρουσίας για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της τράπεζας ενώ ευχαρίστησε τους μετόχους και όλους τους συναδέλφους του που συνεχίζουν με επιτυχία τη δουλειά τους.

Posted by Blogger on 12:24 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response