|

Τσίπρας: «Προχωρήσετε σε εκλογές»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στην Ωρα του Πρωθυπουργού ζήτησε και πάλι προσφυγή στις κάλπες κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι μιλάει με τη γλώσσα των δανειστών.

Η κυβέρνηση δεν έχει τη στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωράει ερήμην του λαού, υπογράμμισε.

«Είστε εξουσιομανής στην εξουσία, γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Τι άλλο πρέπει να γίνει όταν ο λαός είναι στο δρόμο;[...]. Μία είναι η λύση: Να προχωρήσετε σε εκλογές» είπε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ο πατέρας σας γέμιζε τους δρόμους με το λαό κοντά του, εσείς γεμίζετε τους δρόμους με το λαό εναντίον σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ.Παπανδρέου είπε: «Το δυστύχημα με εσάς είναι ότι δεν σκέφτεστε άλλη λύση από αυτή των δανειστών μας ή δεν σκέφτεστε τη λύση να μην είστε πρωθυπουργός».

«Ευτυχώς που δεν μας είπατε ότι το μνημόνιο είναι ευλογία, όπως έχει κάνει ο κ.Πάγκαλος» είπε ο κ.Τσίπρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που τον χαρακτήρισε ψεύτη. «Δεν είναι τσιφλίκι σας η Βουλή, να βρίζετε στα κανάλια» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε: «Αν θέλετε να δώσετε πολιτική λύση, να προχωρήσετε στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να φύγει η τρόικα εσείς και το μνημόνιο».

Χαρακτήρισε αλλοίωση της λαϊκής εντολής το να έρθουν τεχνοκράτες στα υπουργεία

Posted by Blogger on 2:39 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response