|

Συνάντηση Βενιζέλου – Schaeuble με θέμα την επιστροφή στην ανάπτυξη


Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble θα έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συζητήσουν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, έπειτα από τρία χρόνια ύφεσης.

«Συμφωνήσαμε με τον Schaeuble να συναντηθούμε στο Βερολίνο για να συζητήσουμε θέματα ανάπτυξης», είπε ο υπουργός.

Δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως αναμένεται να ταξιδέψει στο Βερολίνο στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι πρόβλεψη για την εντατικοποίηση των προσπαθειών για επιστροφή στην ανάπτυξη υπάρχει και στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσόρισε την πρόθεση της Επιτροπής να αναπτύξει συνέργειες μεταξύ του νέου προγράμματος και των διαρθρωτικών ταμείων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για να αυξηθεί η δυνατότητα της Ελλάδας για μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων ώστε να υπάρξει ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης . Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει και υποστηρίζει την προετοιμασία εκ μέρους της Επιτροπής, μαζί με τα κράτη μέλη, ενός συνολικού προγράμματος τεχνικής βοήθειας για την Ελλάδα», ανέφερε το κείμενο.

Posted by Blogger on 12:08 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response