|

World Bank: Η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπίσει ίδια κρίση με την Ελλάδα


Η Ρωσία ενδέχεται να αντιμετωπίσει μια κρίση χρέους παρόμοια με αυτή που πλήττει σήμερα την Ελλάδα, εάν η κυβέρνηση δεν μειώσει τις δαπάνες, δήλωσε ο Sergei Ulatov, ο Ρώσος οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Μέχρι το 2030, το επίπεδο χρέους θα είναι μη βιώσιμο, όπως της Ελλάδας, εάν δεν αλλάξει τίποτα», σχολίασε ο Ulatov σε συνέντευξή του στη διάρκεια forum που οργανώθηκε από το Euromoney στο Λονδίνο.

«Αυτή τη στιγμή, δεχόμαστε βοήθεια κυρίως από τις πετρελαϊκές τιμές και όχι από κάποια συνετή μακροοικονομική πολιτική», πρόσθεσε. Χαρακτηριστικό είναι πως ο υπουργός Οικονομικών Alexei Kudrin, ζήτησε αυτή την εβδομάδα από την κυβέρνηση να περιορίσει τις ετήσιες αυξήσεις των δαπανών στο 4% για να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά και να αποφύγει μια κατάσταση κρατικού πατερναλισμού στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον Kudrin, το έλλειμμα αναμένεται να συρρικνωθεί σε λιγότερο από 0,5% του ΑΕΠ φέτος, εάν οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιηθούν στα 115 δολάρια το βαρέλι.

Posted by Blogger on 12:11 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response