|

Αναβάλλεται για τον Ιούλιο η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών

Αναβολή για τον Ιούλιο φαίνεται ότι παίρνει η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, τα αποτελέσματα της διαδικασίας των "τεστ αντοχής" των ευρωπαϊκών τραπεζών δεν θα δημοσιοποιηθούν τελικά τον Ιούνιο, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, αλλά έναν μήνα αργότερα, τον Ιούλιο.
Κύρια αιτία της ανωτέρω αναβολής, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι αυξημένες ανησυχίες για τα στοιχεία των ευρωπαϊκών τραπεζών και ειδικότερα για το "παζάρι" που φαίνεται πως λαμβάνει χώρα το τρέχον διάστημα. Πρόκειται για "παζάρι" μεταξύ των ευρωπαϊκών αρχών, των τραπεζών και των εθνικών τους εποπτικών αρχών, "παζάρι" που αφορά στο κατά πόσον είναι αισιόδοξα τα στοιχεία που έχουν παρουσιάσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.
Πηγές της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (European Banking Authority - EBA) εκτιμούν ότι αρκετές τράπεζες, κατά τη διάρκεια κατάθεσης των στοιχείων τους, φαίνεται πως έχουν "ρίξει τους τόνους" και έχουν αποκρύψει μέρος των ευπαθειών τους απέναντι σε ένα αρνητικό οικονομικό σενάριο.
"Αρκετά από τα στοιχεία των ευρωπαϊκών τραπεζών φαίνεται πως είναι υπέρ του δέοντος αισιόδοξα", δηλώνει στην εφημερίδα πηγή της EBA.
Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό - δεύτερο - γύρο των stress tests συμμετέχουν 91 τράπεζες από 21 ευρωπαϊκές χώρες.

Posted by Blogger on 11:38 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response