|

Αύξηση 6% στα κέρδη της Deutsche Bank


Η γερμανική Deutsche Bank ανακοίνωσε αύξηση 6% στα καθαρά κέρδη του β΄ τριμήνου, καθώς η αύξηση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική, εξισορρόπησε τις πιέσεις σε κάποιες από τις βασικές της δραστηριότητες, που οφείλονται στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,23 δισ. ευρώ από τα 1,16 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, υπερβαίνοντας οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 1,24 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από το corporate και investment banking, το οποίο παραδοσιακά έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα κέρδη της Deutsche Bank, αυξήθηκαν στα 4,9 δισ. ευρώ από τα 4,7 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο του 2010.

Εν τω μεταξύ, τα έσοδα από τη λιανική τραπεζική και τη διαχείριση ενεργητικού ήταν επίσης υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αποτυπώντας τις πρόσφατες εξαγορές που στόχο είχαν να διαφοροποιήσουν τα κέρδη του πιστωτικού ιδρύματος.

Ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της Deutsche Bank ήταν στο 14% στο τέλος του β΄ τριμήνου, σημειώνοντας άνοδο από το 13,4% στο τέλος του α΄ τριμήνου. Τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου έρχονται ώρες μόνο αφότου η Deutsche Bank διόρισε τα μέλη του δ.σ. τους Anshu Jain και Juergen Fitschen ως συν-διευθύνοντες συμβούλους, αρχής γενομένης από το τέλος του επόμενου Μαΐου.

Η τράπεζα επιπρόσθετα διόρισε τον τωρινό διευθύνοντα σύμβουλο, Josef Ackermann, ως τον επόμενο πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου.

Posted by Blogger on 9:38 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response