|

Νέο ρεκόρ για το χρυσό


Νέο ρεκόρ, πάνω από τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά, πέτυχε στο κλείσιμο της Δευτέρας η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να βρίσκουν "καταφύγιο" στο πολύτιμο μέταλλο εν μέσω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το "ταβάνι" χρέους στις ΗΠΑ αλλά και για την εξάπλωση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Αναλυτικά, η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου, ενισχύθηκε κατά 0,8%, κλείνοντας στο ιστορικό υψηλό επίπεδο των 1.602,40 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα καταγράφηκε ρεκόρ ενδοσυνεδριακά στα 1.607,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ήταν η δέκατη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου.

Το συμβόλαιο, παραδόσεως Ιουλίου κατέγραψε επίσης ρεκόρ, στα 1.602,10 δολάρια ανά ουγγιά, με άνοδο 0,8%.

“Η κατάσταση στην Ευρωζώνη, αλλά και το πρόβλημα με το όριο χρέους των ΗΠΑ, συνεχίζουν βρίσκονται στο επίκεντρο”, δήλωσε στο Bloomberg ο Ben Westmore της National Australia Bank Ltd.

Σημαντικά κέρδη σημείωσε η τιμή του ασημιού, με το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου να αυξάνεται κατά 1,27 δολάρια ή 3,3% στα 40,34 δολάρια ανά ουγγιά, που αποτελεί υψηλό δέκα εβδομάδων. Η τιμή του ασημιού είναι πιο ευμετάβλητη σε σχέση με του χρυσού, ωστόσο πολλοί επενδυτές το προτιμούν καθώς η "ταμπέλα" του δε γράφει τετραψήφιο νούμερο.

Posted by Blogger on 1:58 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response