|

Γενικές συνελεύσεις σε Alpha και Eurobank για τη συγχώνευση

                       (Φωτογραφία:            AΠΕ           )
Aθήνα : Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθούν οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Alpha Bank και της Eurobank, όπου θα εγκριθούν η συγχώνευση των δύο τραπεζών, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ και τα 500 εκατ. ευρώ που θα καλυφθούν από το Κατάρ.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώς το τέλος του έτους.

Εν συνεχεία, η νέα τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει στην αύξηση κεφαλαίου καθώς και στην έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί από το επενδυτικό fund του Κατάρ.

Η έναρξη της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τοποθετείται στα μέσα Ιανουαρίου και η ολοκλήρωσή της στα μέσα Φεβρουαρίου, όπως και η έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού, με παραίτηση των παλαιών μετόχων.

Όπως επισημαίνουν από τις δύο τράπεζες, η συγχώνευση προχωράει κανονικά και με βάση το σχέδιο.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται σε λειτουργία ομάδες εργασίας που βασικό στόχο έχουν να προετοιμάσουν την εύρυθμη λειτουργία της νέας τράπεζας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης.

Μετά την ολοκλήρωση των γενικών συνελεύσεων των δύο τραπεζών θα απομένει μόνο η διαδικασία έγκρισης από τις αρμόδιες κρατικές και ρυθμιστικές αρχές (έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, εγκριτική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και καταχώρισή της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών), που δεν αναμένεται να απαιτήσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες.

Με την καταχώρηση στο Μητρώο που εκτιμάται ότι θα έχει γίνει μέσα στον Δεκέμβριο, η Alpha Eurobank θα λειτουργεί πλέον ως ένας ενιαίος οργανισμός.

Posted by Blogger on 10:58 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response