|

Ποια υπουργεία θα αλλάξουν χέρια


Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον καθορισμό των διαδικασιών και των συμφωνιών για τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, τα υπουργεία που θέλει η Ν.Δ. να αλλάξουν χέρια είναι τα Εσωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Δηλαδή οι αλλαγές αφορούν τα πρόσωπα των κυρίων Καστανίδη, Μπεγλίτη, Παπουτσή, Παπαϊωάνου ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητά την επανενεργοποίηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όπου τη θέση πιθανότατα θα ζητήσει να έχει κάποιος άλλος πλην του κ. Μόσιαλου.

Ωστόσο το μόνο δεδομένο είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. σε αυτές της θέσεις προτιμά τεχνοκράτες και όχι στελέχη της Ν.Δ. για να μην συνδεθούν άμεσα με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα και υποστούν έτσι την ανάλογη φθορά.

`Αλλες πληροφορίες και από τα δύο μεγάλα κόμματα αναφέρουν ότι έχουν συμφωνηθεί και τα ονόμα των δύο αντιπροέδρων της νέας κυβέρνησης, δηλαδή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σταύρου Δήμα.

Επίσης, ευσεβής πόθος της πλευράς της ΝΔ φαίνεται να είναι να μην υπάρξει εμπλοκή στελεχών του κόμματος στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Posted by Blogger on 3:36 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response