|

Συσκέψεις ενόψει τρόικας και ΔΕΘ

kivernitiki_epitropiΦουλ τις μηχανές βάζει η κυβέρνηση ενόψει της άφιξης της τρόικας στις 22 Αυγούστου αλλά και της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, όπου ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει για την υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου. Ενόψει της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης, της Πέμπτης, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι κυβερνητικές προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε την Τετάρτη, με τον Υπουργό Οικονομικών με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Πριν την κυβερνητική σύσκεψη ο Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συσκέψεις με αντικείμενο την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και την προετοιμασία της παρουσίας του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Σχετικές ειδήσεις:

Διαδοχικές είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, καθώς ανοιχτά παραμένουν τα μέτωπα των αποκρατικοποιήσεων, του ενιαίου μισθολογίου, του νέου φορολογικού πλαισίου και των αλλαγών στους κρατικούς φορείς

Σε συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την υλοποίηση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Με την έναρξη των επαφών των επικεφαλής της τρόικας με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης αρχίζει ένας καθοριστικός και ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για την ελληνική οικονομία.

Το κλιμάκιο της τρόικας θα ελέγξει εξονυχιστικά την πορεία εκτέλεσης του μεσοπρόθεσμου πλαισίου. Στο επίκεντρο θα βρεθεί καταρχήν ο προϋπολογισμός, καθώς θεωρείται επιβεβλημένη η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων φέτος, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πως θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων.

Παράλληλα ιδιαίτερη θα είναι η βαρύτητα που θα δοθεί στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει έσοδα τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του Σεπτεμβρίου και στενεύουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια την ώρα μάλιστα που οι αγορές βρίσκονται σε αναταραχή.

Αυστηρή θα είναι η επισκόπηση της πορείας υλοποίησης ενός μεγάλου αριθμού μεταρρυθμίσεων τις οποίες η ελληνική πλευρά έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, με αιχμή τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Οικονομικών.

Όλα τα ζητήματα για την πορεία της οικονομίας και την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα συζητηθούν την Πέμπτη σε ευρεία, κυβερνητική σύσκεψη.

Στην ίδια σύσκεψη, ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, αναμένεται να παρουσιάσει και το σχέδιο αναδιάρθρωσης των δημόσιων ΜΜΕ.

Παράλληλα σε δυο συσκέψεις που θα έχει ο Πρωθυπουργός με κυβερνητικά στελέχη πριν την κυβερνητική σύσκεψη, θα ξεκινήσει η προετοιμασία των εισηγήσεων που θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου και στην ΔΕΘ όπου αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις τη κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Πυρετώδεις είναι και η προετοιμασία της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων και, όπως ξεκαθαρίζουν στη ΝΕΤ κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, «η συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από το μηχανισμό δεν έχει καμία σχέση με τον χρόνο ανταλλαγής των ομολόγων».

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί ενεργοποίησης του Έκτακτου Μηχανισμού Παροχής Ρευστότητας στις τράπεζες.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM

Posted by Blogger on 8:19 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response