|

Citi: Νέα κεφάλαια 16 δισ. χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες

Στα 16 δισ. ευρώ υπολογίζει η Citigroup τις ανάγκες των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών για νέα κεφάλαια, έπειτα και από τις διαγραφές ύψους 5 δισ. στις οποίες προχώρησε ο κλάδος.

Με τις διαγραφές των 5 δισ. στις οποίες προχώρησαν οι έξι τράπεζες, οι θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα αποτιμώνται τώρα στο 83%, κατά μέσο όρο. Η Citi επισημαίνει ότι αυτές θα πρέπει να αποτιμηθούν κανονικά στο 50%, κάτι που ωστόσο θα δημιουργήσει ανάγκες για κεφαλαιακή ενίσχυση 14 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες και 2 δισ. ευρώ για τις κυπριακές, προκειμένου να διατηρηθεί το core tier 1 του συστήματος στο 8%.

Έπειτα και από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του κλάδου για το δεύτερο τρίμηνο, που έδειξαν χαμηλότερα των προβλέψεων έσοδα και υψηλότερες των εκτιμήσεις προβλέψεις, ο οίκος υποβαθμίζει τις τιμές στόχους για τις τράπεζες.

Ειδικότερα, για την Εθνική ο στόχος πέφτει στα 3,5 ευρώ από 7,75 ευρώ (hold), για την Πειραιώς στα 0,45 ευρώ από τα 0,75 ευρώ (sell), για την ΑΤΕ στα 0,30 ευρώ από τα 1,03 ευρώ (sell) και για το ΤΤ στο 1 ευρώ από 2,25 ευρώ (sell).

Posted by Blogger on 1:22 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response