|

Tράπεζες: Κρίσιμο το τέταρτο τρίμηνο

Τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών του τέταρτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης θεωρεί κρίσιμης σημασίας η έκθεση της ελβετικής Credit Suisse, αφού θα διαφανούν οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του PSI+.

Όσον αφορά το τρίτο τρίμηνο των αποτελεσμάτων των ελληνικών τραπεζών, οι αναλυτές της έκθεσης εκτιμούν ότι τα μεγέθη θα είναι στα ίδια επίπεδα με του δεύτερου τρίμηνου και δεν αναμένεται να αλλάξει τις προσδοκίες των επενδυτών για τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι αναμένει επιβράδυνση των εκροών των καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το τρίτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το προηγούμενο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Credit Suisse, στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται η Alpha Bank να παρουσιάσει ζημίες ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, η Eurobank θα έχει σχεδόν μηδενικά κέρδη, ενώ η Εθνική Τράπεζα θα σημειώσει ζημίες 68 εκατομμυρίων ευρώ.

Ζημίες 32 εκατ. ευρώ αναμένονται και για την Πειραιώς το ίδιο διάστημα.

Η θέση της Credit Suisse για τις συστάσεις και τις τιμές των ελληνικών τραπεζών είναι αρνητική, καθώς η πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών κατά τους αναλυτές της τράπεζας, αναμένεται να πλήξει περαιτέρω την κερδοφορία των τραπεζών. Ιδιαίτερη ανάλυση γίνεται στην έκθεση για τις επιπτώσεις στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 από το PSI+, στις ελληνικές τράπεζες, με τη σημείωση ότι τα αποτελέσματα της διαγνωστικής μελέτης της BlackRock δεν θα έχουν ανακοινωθεί και οι τράπεζες δεν θα απομειώσουν εκείνο το διάστημα τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν.

Ιδια κεφάλαια
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Credit Suisse εκτιμούν ότι τα κύρια βασικά εποπτικά κεφάλαια (Core Tier I) της Εθνικής Τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα κατέλθουν στο 3,5% με haircut 50% και 1,9% με haircut 60%.

Της Eurobank τα κύρια βασικά εποπτικά κεφάλαια θα κατέλθουν στο 6,1% με haircut 50% και στο 5,1% με haircut 60%.

H Alpha Bank θα έχει 6,8% κύρια βασικά εποπτικά κεφάλαια με «κούρεμα» 50% και 6,3% με «κούρεμα» 60%.

Τέλος, η Πειραιώς θα φτάσει το 4,6% κύρια βασικά εποπτικά κεφάλαια με «κούρεμα» 50% και 3% με «κούρεμα» 60%.

Posted by Blogger on 10:19 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response