|

Eurobank: Ως το τέλος του έτους θα έχει κλείσει η πώληση της Tekfen


Έως το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι θα έχει κλείσει η πώληση της Tekfen Eurobank, σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού προέδρου της τουρκικής θυγατρικής, της τράπεζας Eurobank.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Tekfen Eurobank, Μεχμέτ Ερτέν, δήλωσε στο Reuters ότι σύμφωνα με το σχέδιο της Eurobank για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου της τουρκικής θυγατρικής της, οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί περίπου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2011.

Ερωτηθείς ο κ. Ερτέν για το ποσοστό που προτίθεται η Eurobank να πουλήσει αλλά και τις ενδιαφερόμενες, για την εξαγορά της Tekfen, τράπεζες, απάντησε ότι στόχος της EFG είναι η πώληση του 70% της τουρκικής θυγατρικής και η διακράτηση του υπόλοιπου 30%.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το εν λόγω μετοχικό σχήμα θα προωθηθεί εφόσον ο αγοραστής που θα καταλήξει θετικά μέσω των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να είναι στην ίδια «γραμμή» με την υπάρχουσα επιχειρηματική κουλτούρα της διοίκησης της μητρικής.

Εφόσον όμως, τόνισε ο ίδιος στο Reuters, ο αγοραστής επιθυμεί την εξαγορά του 100% ή θεωρήσει η διοίκηση ότι δεν «ταιριάζει» ο αγοραστής με την υπάρχουσα διοίκηση της μητρικής, τότε, θα προχωρήσει στην εξ' ολοκλήρου πώλησή της.

Όσον αφορά τους εν δυνάμει αγοραστές της τουρκικής θυγατρικής της Eurobank, ο κ. Ερτέν τόνισε ότι μεταξύ των τραπεζών που ενδιαφέρονται, υπάρχουν και πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες, για τις οποίες ωστόσο δε θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να είναι ευρωπαϊκή η εξαγοράστρια τράπεζα, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που βιώνει η Ευρώπη.

Posted by Blogger on 9:30 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response