|

Ψηφίζω «ναι» για τελευταία φορά

Την απόφασή της να υπερψηφίσει τελικά το άρθρο 37 του νομοσχεδίου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η Βάσω Παπανδρέου προειδοποιώντας ότι είναι "η τελευταία φορά" και ότι το πράττει έχοντας συνειδησιακό πρόβλημα.

Ψηφίζω «ναι» για τελευταία φορά

Στην ομιλία της η κυρία Παπανδρέου υπενθύμισε συνοπτικά όλες τις προειδοποιήσεις και συστάσεις που έχει στο πρόσφατο παρελθόν απευθύνει προς την κυβέρνηση και σημείωσε: "Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι σε λίγο δεν θα υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί. Απαιτείται άμεσα αφύπνιση όλων μας".

Η Βάσω Παπανδρέου εξήγησε ακολούθως τους λόγους που την ώθησαν να ψηφίσει τελικά το επίμαχο άρθρο "37" του πολυνομοσχεδίου:

"Είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το άρθρο 37. Ως μία συμβολική κίνηση ότι το Κοινοβούλιο έχει ακόμα ρόλο. Για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι εκτός από τις κόκκινες γραμμές της τρόικας, υπάρχουν και οι δικές μας κόκκινες γραμμές.

Είχα συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Με διαβεβαίωσε ότι ακόμα και ένα άρθρο να μην ψηφιστεί, δεν θα δοθεί η 6η δόση.

Δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη, να μην πάρουμε την 6η δόση. Μου ζήτησε να του δοθεί η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με καλύτερους όρους την Κυριακή. (...)

Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα για την πορεία της χώρας. Είναι η τελευταία φορά. Μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν, ελπίζω και για μας και για την ευρωζώνη, απαιτείται η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών. Δεν πάει άλλο. Η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει".

Posted by Blogger on 2:34 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response