|

Dexia: ‘Εκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ



Κρίσιμη θεωρείται η έκτακτη σύσκεψη του ΔΣ της Dexia, με αντικείμενο τις στρατηγικές επιλογές της τράπεζας.

Η γαλλοβελγική τράπεζα, σύμφωνα με τους Financial Times, σκέφτεται να δημιουργήσει μια «bad bank», στην οποία θα μεταβιβάσει τοξικά στοιχεία ενεργητικού που κατέχει. Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν εγγυήσεις από τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι δραστηριότητες του ομίλου στις δύο χώρες θα συγχωνευτούν ή θα επιδιώξουν συνεργασία με άλλους οργανισμούς.

Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η συνεργασία με την Banque Postale και την Caisse des Depots Dépôts et Consignations, για τη χρηματοδότηση των γαλλικών δήμων, ενώ αναμένεται και η πώληση ενεργητικών για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Η Dexia είναι από τις τράπεζες που διαθέτουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου, η τράπεζα διέθετε στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικός τίτλους 3,8 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική της πιστωτική έκθεση στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 4,8 δισ. ευρώ.

Posted by Blogger on 11:41 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response