|

Juncker: Μεγαλύτερο από 21% το haircut στο ελληνικό χρέος


Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ενός haircut στο ελληνικό χρέος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ενώ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η χρεοκοπία ενός κράτους - μέλους της Ευρωζώνης, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σε ερώτηση που του έγινε για το μέγεθος του haircut o επικεφαλής του Eurogroup άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι υψηλότερο από το 21% που αρχικά είχε συμφωνηθεί.

"Δεν αποκλείω την πιθανότητα ενός ελληνικού haircut, αλλά δεν θα πρέπει κανείς να θεωρεί ότι αυτό είναι απλά αρκετό", δήλωσε ο Juncker σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αυστριακό τηλεοπτικό σταθμό, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η δήλωση πως η Ελλάδα δεν θα αθετήσει το χρέος της δεν σχετίζεται απλά με ένα κλίμα αισιοδοξίας. "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ένα κράτος - μέλος της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει", σημείωσε ο Juncker, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπήρχε ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες.

Posted by Blogger on 10:45 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response