|

Στα 60 δισ. ευρώ (!) οι εγγυήσεις προς τις ελληνικές τράπεζες

trapezes_3Στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα 30 δισ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά, αύξησε τις εγγυήσεις του δημοσίου προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως αναφέρεται, μιλώντας νωρίτερα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες, τόνισε ότι η αύξηση των εγγυήσεων έρχεται μετά από συζητήσεις με το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και σημείωσε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι εγγυημένο με απεριόριστη ρευστότητα.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε δε ότι, τα ποσά αυτά δεν εγγράφονται ούτε στο έλλειμμα ούτε στο χρέος, δηλαδή όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν επιβαρύνονται οι πολίτες.

Πρόκειται για κίνηση που αφορά τη διασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών ενόψει δύσκολων καταστάσεων αφού αυξάνει την επάρκεια ρευστότητας για τις τράπεζες.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης θα ληφθεί στο Eurogroup της 29ης Νοεμβρίου ενώ τοποθέτησε την ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο για το δεύτερο πακέτο βοήθειας εντός του Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως ασκηθούν πιέσεις για τη διαμόρφωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 9% έως τον Ιούνιο ενώ πρόσθεσε πως όλες οι καταθέσεις είναι εγγυημένες στην πράξη.

Posted by Blogger on 10:27 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response