|

Βενιζέλος : "Εγώ είχα προτείνει τον Παπαδήμο"


Με επίσημο τρόπο παρενέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Οικονομικών για να σταματήσει τη φημολογία ότι η υποψηφιότητα του κ. Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία δεν προχωρά ίσως και λόγω δικών του ενστάσεων.

Στη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι παρακολουθεί "μία δημοσιογραφική “φούσκα” των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια" και γι' αυτό επισημαίνει : ""Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος».

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Βενιζέλος αποκαλύπτει ότι δεν ήθελε ο ίδιος να τοποθετηθεί επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, αλλά ότι πιέστηκε και δέχθηκε με βάση το καθήκον του. Κυρίως όμως επισημαίνει προς όλους, ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα πρέπει να κινούνται με βάση το προσωπικό όφελος αλλά με απόλυτο γνώμονα το εθνικό καθήκον και να αποδέχονται την αποστολή που τους ανατίθεται "ακόμη κι αν δεν το επιδίωξαν".

Posted by Blogger on 2:17 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response