|

Φοβούνται οι Αμερικανοί Ιταλία και Ελλάδα



Την χειρότερη συνεδρίαση εδώ και έξι εβδομάδες είχε σήμερα η Νέα Υόρκη, καθώς ο Δείκτης Dow Jones έχασε 389 μονάδες φθάνοντας στις 11781 μονάδες και πτώση 3,8%.

Η βουτιά της αμερικανικής αγοράς ξεπέρασε και τις 400 μονάδες καθώς ο φόβος της Ιταλικής κρίσης χρέους και η Ελλάδα, έχει συνέπειες στις αμερικανικές εξαγωγικές εταιρείες. Υπολογίζεται, σύμφωνα με το Market Watch ότι το ρίσκο των αμερικανικών εταιρειών είναι το 29% των πωλήσεων, των εταιρειών που απαρτίζουν τον σημαντικότερο δείκτη του χρηματιστηρίου, τον S&P 500.

Όπως φαίνεται οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση αρχίζουν να γίνονται συγκεκριμένοι και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα επηρεαστούν σημαντικά από μια παρατεταμένη ύφεση στην Ευρώπη.

Ο τελευταίος καταποντίστηκε κατά 3,67% στις 1229 μονάδες, ενώ ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έχασε 3,88 %.

Posted by Blogger on 12:15 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response