|

Κρίσιμο Eurogroup για την έκτη δόση


Κρίσιμο θεωρείται το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα όπως συμφωνήθηκε χθες .

Η εκταμίευση της έκτης δόσης δεν είναι επίσημα στην ατζέντα, όμως θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν συζητήσεις για αυτό το θέμα.

"Μετά την παρουσίαση του κυρίου Βενιζέλου, θα υπάρξει μια συζήτηση για το τί θα συμβεί με την επόμενη δόση της βοήθειας (προς την Ελλάδα). Όσο παραμένει η αβεβαιότητα για την δέσμευση των ελληνικών αρχών, τα χρήματα δεν μπορούν να καταβληθούν", δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος στο Reuters.

O Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει τους εταίρους του για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ειδικά μετά τις νέες έντονες πιέσεις σε βαθμό παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας από την Κομισιόν.

Ακόμη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να επισπεύσουν τις εργασίες για την ενίσχυση του EFSF στην συνάντησή τους Δευτέρα, έτσι ώστε ο μηχανισμός διάσωσης να είναι έτοιμος να λειτουργήσει έως τα τέλη Νοεμβρίου, ένα μήνα νωρίτερα από το αρχικό σχέδιο εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική κατάσταση στην Ιταλία, σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης.

"Το αρχικό σχέδιο ήταν να έχουμε έτοιμες τις λεπτομέρειες έως τα τέλη του έτους", δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters.

"Ωστόσο, υπάρχει μια ξεκάθαρη αίσθηση ότι πρέπει να επισπεύσουμε την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών, καθώς η νευρικότητα στις αγορές έχει αυξηθεί μετά το τελευταίο ελληνικό συμβάν και δεν ξέρουμε τί μπορεί να συμβεί μετά", είπε ο αξιωματούχος.

"Δεδομένης της πίεσης που δέχονται χώρες όπως η Ιταλία, που συνιστά μια τεράστια πρόκληση, υπάρχει η αίσθηση ότι πρέπει να έχουμε έτοιμη (την ενίσχυση των κεφαλαίων του EFSF) έως το τέλος του μήνα", συμπλήρωσε.

Posted by Blogger on 12:32 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response