|

UBS: "Κόβει"στόχους για έξι ελληνικές τράπεζες σύσταση “sell” στις περισσότερες


Στη μείωση των τιμών στόχων έξι ελληνικών τραπεζών προχωρά η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 2011, καθώς εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να είναι “αιχμάλωτες” των μακροοικονομικών στοιχείων.

Η χαμηλότερη των εκτιμήσεων ανάπτυξη του ΑΕΠ και οι αδύναμες επιδόσεις στο δημοσιονομικό μέτωπο έχουν αναγκάσει το κρατικό χρέος να ξεπεράσει το 160% του ΑΕΠ, σημειώνει η UBS. “Όπως αναγνωρίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο και πιο ρεαλιστικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα”, τονίζει.

Σύμφωνα με τον οίκο, οι απομειώσεις που προκύπτουν από το PSI, η διασφάλιση κεφαλαιακών περιθωρίων σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA) και η διαγνωστική μελέτη της BlackRock συνιστούν ότι οι τράπεζες πολύ σύντομα θα αναζητήσουν τρόπους ανακεφαλαιοποίησης.

Η UBS εκτιμά ότι τα συνολικά κεφάλαια που θα χρειαστούν οι τράπεζες που καλύπτει θα διαμορφωθούν κοντά στα 12 δισ. ευρώ, ενώ αν κληθούν να τιμολογήσουν τα ομόλογα βάσει των τρεχουσών τιμών της αγοράς το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει τα 18 δισ. ευρώ.

Οι συνθήκες ρευστότητας επιδεινώνονται και οι τράπεζες “αποδημούν” από την ΕΚΤ προς την Τράπεζα της Ελλάδας και τον ELA. Εξαιρουμένων των εκροών καταθέσεων, η UBS αναμένει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου να είναι ικανοποιητικά, δεδομένων των συνθηκών.

Ο οίκος μειώνει την τιμή στόχο για την Εθνική στα 2,70 ευρώ από 4 ευρώ και διατηρεί σύσταση “neutral”, ενώ για τη Eurobank μειώνει την τιμή-στόχο στα 0,86 ευρώ από 2,50 ευρώ και επίσης διατηρεί σύσταση “neutral”.

Για την Alpha Bank, η UBS “κόβει” την τιμή-στόχο στα 1,20 ευρώ από 3,20 ευρώ και υποβαθμίζει τη σύσταση σε “neutral” από “buy”. Η τιμή-στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς μειώνεται στα 0,15 ευρώ από 0,50 ευρώ και διατηρείται σύσταση “sell”.

Τέλος η UBS δίνει νέα τιμή-στόχο για την Marfin στα 0,20 ευρώ από 0,30 ευρώ και υποβαθμίζει τη σύσταση σε “sell” από “neutral”, ενώ μειώνει την τιμή-στόχο για την ATEBank στα 0,15 ευρώ από 0,30 ευρώ και διατηρεί σύσταση “sell”.

Posted by Blogger on 3:19 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response