|

Eurobank: "Κάνουμε την εξωστρέφεια στρατηγική ανάπτυξης"

Στοχεύοντας στην οικονομική εξωστρέφεια της Ελλάδας, η Τράπεζα Eurobank EFG προχωρά σε μια μείζονα πρωτοβουλία προβολής των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σε όλη την ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια της Ανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου, με την προσδοκία να ανοίξει νέες πύλες, αγορές και προοπτικές, στη δυναμική πρωτοπορία της ελληνικής επιχειρηματικότητας.


    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Eurobank, για πρώτη φορά, από κοινού, με τους τρεις εξαγωγικούς φορείς, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), συνδιοργανώνουν ένα νέο και καινοτόμο στη σύλληψή του Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Συναντήσεων, το "Go International", σε όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία, Τουρκία και Κύπρο). Με εφαλτήριο την παρουσία της τράπεζας στις χώρες αυτές, η πρωτοβουλία αφορά μια ακόμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αραβικού Κόλπου. Στόχος είναι η κινητοποίηση εκατοντάδων επιχειρήσεων και από τις δυο πλευρές και η διευκόλυνση της επίτευξης νέων επιχειρηματικών συμφωνιών συνεργασίας, που θα ενισχύσουν την οικονομική εξωστρέφεια της Ελλάδας.

    Η Eurobank, αξιοποιώντας την παρουσία της και το σημαντικό πελατολόγιο των θυγατρικών τραπεζών του ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και με τη συνδρομή των τοπικών ελληνικών πρεσβειών, δημιουργεί επιχειρηματικές γέφυρες με υγιείς, τοπικούς, επιχειρηματικούς φορείς, σε καθεμία από τις παραπάνω χώρες, καθώς και την ευρύτερη περιοχή.

    Η πρώτη επιχειρηματική συνάντηση του "Go International" έχει προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2011 στην Κύπρο, όπου έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή σημαντικές κυπριακές και διεθνείς επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων αραβικών εταιριών από την ευρύτερη περιοχή. Τα εγκαίνια της διοργάνωσης στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης. Η δεύτερη συνάντηση του "Go International" προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2011, στην Τουρκία. Συνολικά, μέσα στη χρονιά, θα οργανωθούν πέντε παρόμοιες μεγάλες εκδηλώσεις.

    Πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αποτέλεσε η επιτυχής διοργάνωση της "Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών" στο Βουκουρέστι, το Φεβρουάριο του 2010, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και υπό την αιγίδα του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Σπ. Κουβέλη, όπου πραγματοποιήθηκαν 352 επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ Ελλήνων εξαγωγέων και Ρουμάνων εισαγωγέων.

Posted by Blogger on 11:53 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response