|

Mεγάλες κινήσεις από Citigroup, Goldman και Deutsche στο ΧΑ


Το ενδεχόμενο deal Εθνικής με την Alpha bank μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον με το ΧΑ να κινείται πέριξ των 1700 μονάδων..
Στην Alpha bank τονίζουν ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και ότι η οικονομική πρόταση είναι μη συμφέρουσα αλλά ταυτόχρονα εμμέσως πλην σαφώς αφήνουν να εννοηθεί ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά…δεν αποκλείουν εξελίξεις…
Απόρροια του νέου τοπίου που έχει δημιουργηθεί οι μεγάλες κινήσεις των ξένων στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες.
Στην Εθνική η Deutsche Bank 830 χιλ η Goldman Sachs 630 χιλ και η Citigroup 320 χιλ μετοχές.
Στην Alpha bank 1,5 εκατ μετοχές από την Goldman Sachs αγορές, 1,6 εκατ από την Citigroup, 500 χιλ από την Credit Suisse και 350 χιλ από την HSBC.
Στην Eurobank 550 χιλ μετοχές κίνηση πώλησης από την Ciutigroup.
Στην Πειραιώς επίσης μεγάλες κινήσεις από Citigroup 1,2 εκατ μετοχές, Deutsche bank 400 χιλ και 600 χιλ η Credit Suisse.
Στο ΧΑ ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί με απώλειες 2% έως 4% ωστόσο η Alpha στο +10% στα 5,30 ευρώ και η Εθνική στα 7,7 ευρώ με κέρδη πάνω από 2%.
Η άνοδος των δύο μετοχών έχει πολλαπλές ερμηνείες.
Οι επενδυτές αναμένουν το deal, οι επενδυτές επικροτούν την απόρριψη της Alpha, οι επενδυτές θεωρούν ότι η Εθνική θα επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση;
Είναι ξεκάθαρο ότι οι ερμηνείες είναι πολλαπλές…
Πέραν της Alpha και της Εθνικής ο υπόλοιπος τραπεζικός κλάδος υποχωρεί το ΤΤ στο -5% η Eurobank στο -4% η Πειραιώς στο -4%.
Υπό πίεση και ο εικοσάρης με εξαίρεση ΕΛΠΕ και ΔΕΗ που καταγράφουν οριακά κέρδη.

Ανοδικά τα spreads

Ανοδικά συνεχίζουν τα spreads στα ομόλογα στις 840 μονάδες βάσης.
Οι ανησυχίες για τις εξεγέρσεις των πολιτών στα αραβόφωνα κράτη προκαλούν ανησυχίες και καθιστούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές.
Οι εξελίξεις σε Εθνική και Alpha bank δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει τις διεθνείς αγορές.
Στα CDS οριακά ανοδικές τάσεις Ελλάδα 915 μ.β. Ιρλανδία 595 μ.β. Πορτογαλία 475 μ.β. και Ισπανία 252 μ.β.
Νευρικότητα και στο ευρώ που κινείται πέριξ των 1,3680 δολαρίων με υψηλό μέρας 1,3715 δολ και χαμηλό 1,3665 δολάρια…

Posted by Blogger on 2:05 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response