|

Ανοδικά αντανακλαστικά στις τράπεζες


Του Δημήτρη Ζάντζα

Τις 1.600 μονάδες επιχειρεί να ανακτήσει την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., στην πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου, ενισχυμένος σε ποσοστό έως 2,03%.

Στήριξη στον Γ.Δ. προσφέρει η ανοδική αντίδραση στις τράπεζες, μετά από απώλειες 11,9% στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, αλλά και το αγοραστικό ενδιαφέρον σε τίτλους του FTSE20.

«Η αγορά είναι πιθανόν να αντιδράσει» σχολιάζει για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Anaysis, σημειώνοντας ότι «εκτός από τις τράπεζες, κάποιο ενδιαφέρον θα μπορούσε να παρατηρηθεί στον ΟΤΕ, μετά από ανακοίνωση για περιορισμό εξόδων προσωπικού».

Από την πλευρά της η Kyprou Securities αναφέρει ότι το ενδεχόμενο κάποιας περαιτέρω διολίσθησης δεν μπορεί να αποκλειστεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, αν και χαρακτηρίζει ως πιθανή κάποια τεχνική αντίδραση μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Βραχυπρόθεσμα, ενδεχόμενες εκπλήξεις στα αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών και εταιρειών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης θα μπορούσαν να επηρεάσουν το Χ.Α., όπως και οι διεθνείς εξελίξεις, ήτοι οι αναταραχές στη Β. Αφρική και οι αναμενόμενες ευρωπαϊκές αποφάσεις για το μηχανισμό EFSF.

«Πολύ κοντά στο να θεωρηθεί επαρκώς διορθωμένος βρίσκεται πλέον ο Γενικός Δείκτης, έχοντας ολοκληρώσει την πτωτική κίνηση από τα υψηλά των 1.747 μονάδων συμπληρώνοντας χθες ενδοσυνεδριακά μια κίνηση 204 μονάδων» σχολιάζει σήμερα η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Οι μετοχές αντέδρασαν ωθούμενες και από την υποχώρηση τους σε βραχυπρόθεσμα υποτιμημένα επίπεδα μετά την συνεχή υποχώρηση των τελευταίων ημερών και ενδεχομένως σήμερα να κινηθούν σε θετικό έδαφος επαναπροσεγγίζοντας την περιοχή των 1.600 μονάδων, επίπεδο το οποίο αποτελεί και το κυριότερο τοπικό επίπεδο αντίστασης» αναφέρει η Πήγασος. Και εκτιμά ότι «η νευρικότητα της αγοράς θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες, αφού το επενδυτικό τοπίο παραμένει ασαφές ευνοώντας περισσότερο βραχυπρόθεσμες κινήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέγεθος του ρίσκου που θεωρείται διαχειρίσιμο».

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.607,93 μονάδες με κέρδη 1,97%, κινούμενος από την έναρξη των συναλλαγών σε θετικό έδαφος.

Μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 13 εκατ. τεμάχια, αξίας 46,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 93 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 49 υποχωρούν και 27 παραμένουν αμετάβλητες.



Πηγή:www.capital.gr

Posted by Blogger on 3:05 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response