|

Την ενοχή Ψωμιάδη ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος πρότεινε ο εισαγγελέας του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση της μείωσης προστίμων από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

«Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα» υποστήριξε ο κ.Ψωμιάδης στην απολογία του, αρνούμενος τις κατηγορίες.

Από τις 9 το πρωί στο δικαστληριο κατέθεσαν οι μάρτυρες και των δύο πλευρών, ενώ το μεσημέρι, λίγο πριν τις 4, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση του εισαγγελέα.

Ο περιφερειάρχης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή τριών χρόνων για παράβαση καθήκοντος, όταν βρισκόταν στη θέση του νομάρχη, έπειτα από καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους της νομαρχίας για παράνομη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα.

Ο κ. Ψωμιάδης είχε μειώσει τα πρόστιμα από τις 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου νόθευε τα καύσιμα κατ' εξακολούθηση και μέσα στο πρατήριό του λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο αποχρωματισμού και νοθείας πετρελαίου θέρμανσης.

Ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση σημαίνει πως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τίθεται σε αργία και δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Posted by Blogger on 5:16 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response