|

Ωθηση στην Ανάπτυξη θα ζητήσει ο Γ.Προβόπουλος


Ισχυρή επανεκκίνηση της δημοσιονομικής προσπάθειας και αποφασιστική ώθηση των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να ζητήσει σήμερα Δευτέρα ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Προβόπουλος παρουσιάζοντας την Ετήσια Έκθεση του Διοικητή για το 2010 αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση παρεμβάσεις ανεξάρτητες από το Μνημόνιο που θα εκσυγχρονίσουν το κράτος, θα περιστείλουν τις δαπάνες, θα περιορίσουν τη φοροδιαφυγή και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, απομακρύνοντας την ελληνική οικονομία από τα ελλείμματα, τον δανεισμό και τον κρατισμό.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να επισημάνει πως το νέο πρότυπο που χρειάζεται η χώρα συνίσταται στην στροφή από την κατανάλωση στην αποταμίευση και στην επένδυση και από τον κρατισμό στον ανταγωνισμό και στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, κυρίως μέσα από ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού της οικονομίας.

Θα απευθύνει συστάσεις για τα επίπεδα των τιμών, την ανάγκη ανάσχεσης της ανεργίας και τον περιορισμό των υφιστάμενων στρεβλώσεων που υποσκάπτουν την ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Αναφορικά με το τις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να υπογραμμίσει πως συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις και πως μέσα στο δύσκολο περιβάλλον θα κληθούν να αναπροσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να μειώσουν την εξάρτησή τους από την χρηματοδότηση που τους παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να επαναλάβει πως η συνένωση δυνάμεων είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και αναπόφευκτη.

Posted by Blogger on 10:42 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

Ροή Ειδήσεων