|

ΤΤ η πρώτη τράπεζα που θα συγχωνευτεί


Πώληση του 34% (συν 10%) των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πριν από το τέλος του 2011, δρομολογείται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των stress test του Ιουνίου.

Η διαδρομή εξαγοράς του ΤΤ δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση για τις ελληνικές τράπεζες, παρά το γεγονός ότι ήδη ορισμένες από τις ενδιαφερόμενες διαθέτουν σημαντικά ποσοστά σ΄ αυτό.

Υπάρχουν επίσης "θέματα" στην αξιολόγηση των τίτλων που έχουν καταθέσει ελληνικές τράπεζες για την άντληση ρευστότητας, γεγονός που θα διευκρινισθεί με τα stress test και πιθανό για ορισμένες εξ αυτών να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα ως προς την επάρκειά τους για να προβούν σε αγορές ή να προτείνουν εαυτές στην διεκδίκηση του ΤΤ.

Η δρομολόγηση της πώλησης του ΤΤ - που κατά ορισμένα κυβερνητικά στελέχη έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξει σε ξένη τράπεζα- ενεργοποιεί πλέον τις αντιδράσεις των ελληνικών τραπεζών και επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα ενδεχόμενα συγχωνεύσεων, ιδιαίτερα στο επίπεδο των 4-5 μεγαλύτερων τραπεζών, ενδεχομένως και πριν από την ολοκλήρωση της πώλησης του ΤΤ στα τέλη του 2011.

Posted by Blogger on 10:35 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response