|

Έκπληξη η εξαγορά της Frigo στο Ντουμπάι - Proton Bank


Στα 14,50 ευρώ διατηρεί την τιμή-στόχο για την μετοχή της Frigoglass η Proton Bank σε ανάλυσή της με σημερινή ημερομηνία, καθώς και τη σύσταση outperform.

Όπως σχολιάζει η χρηματιστηριακή, η Frigoglass ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να αποκτήσει το 80% της Jebel Ali Container Glass Factory στο Ντουμπάι. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, εκτιμά ότι θα ενισχυθούν οι υπάρχουσες δραστηριότητες στον τομέα της υαλουργίας στη Δυτική Αφρική.

Ακόμη, αναμένεται να ενισχύσει τους πελάτες της ενώ σημαντικό είναι πως οι υποδομές αναπτύσσονται τώρα, καθώς οι συγκεκριμένες δραστηριότητες έχουν υψηλό κόστος συντήρησης.

Επισημαίνει πως η απόφαση για την επέκταση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων (υαλουργίας) αποτέλεσε έκπληξη για τη χρηματιστηριακή, καθώς «ο συνήθης ύποπτος είναι οι καταψύκτες».

Προσθέτει δε πως αν και δεν μπορεί με ακρίβεια να εξακριβώσει τη λογική του deal εξαιτίας της απουσίας επαρκών πληροφοριών, «μας αρέσει το γεγονός ότι η Frigoglass αναγνωρίζει στόχους εξαγοράς ή συγχώνευσης σε όλες τις δραστηριότητες, και απολαμβάνει δυναμική ανάπτυξης από τις συνέργιες».

Posted by Blogger on 3:04 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response