|

Οι τράπεζες στηρίzουν το ΧΑΑ


Με «φόντο» τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, την κινητικότητα στην πώληση του ποσοστού του Δημοσίου στον ΟΤΕ αλλά και τις εξελίξεις στο πολιτικό «μέτωπο», το Χ.Α. επιχειρεί εκ νέου την Παρασκευή να δοκιμάσει τις δυνάμεις του πάνω από τις 1.300 μονάδες.

Ξεχωρίζουν στον FTSE20 τα κέρδη έως 4,42% νωρίτερα για τη μετοχή της ΕΤΕ, έως τα 4,73 ευρώ, καθώς και η άνοδος των Alpha Bank και ΕΛΠΕ περί του 3,7%.

«Υπό την φόρτιση των πολιτικών γεγονότων αναμένεται να κινηθεί σήμερα η εγχώρια αγορά, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να αυξήσουν την βαρύτητα τους στην διαμόρφωση της τάσης της αγοράς» σχολιάζει στο πρωινό της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Ωστόσο τα καλύτερα των αναμενομένων μεγέθη από Εθνική Τράπεζα, MarfinPopular καθώς και η πρόθεση του Δημοσίου να πουλήσει εντός των επομένων ημερών το ποσοστό του (16%) στον ΟΤΕ θα περιορίσουν την δυναμική των πωλητών λειτουργώντας ως αντίβαρο στις όποιες συστημικές εκροές προκύπτουν από τις συνεχιζόμενες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο» προσθέτει η χρηματιστηριακή.

Η Πήγασος σημειώνει παράλληλα ότι «η ημέρα προσφέρεται για βραχυπρόθεσμες κινήσεις, καθώς αναμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα σε ένα περιβάλλον αρκετά νευρικό, υποκινούμενο από την φημολογία ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων».

Προσδιορίζει ως πιθανό εύρος κίνησης τη ζώνη μεταξύ 1.270 – 1.300 μονάδων για τον Γ.Δ. και σημειώνει ότι η τάση στην σημερινή συνεδρίαση θα προσδιορίσει την συνέχεια των επόμενων ημερών, ειδικά σε κάποιο θετικό ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης σε πολιτικό επίπεδο.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.305,35 μονάδες, με κέρδη 1,44%, κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών και με κέρδη που έφτασαν νωρίτερα το 1,73%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 19 εκατ. τεμαχίων αξίας 62,2 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 10,6 εκατ. ευρώ αφορούν «πακέτο» για το 3,4% της ΕΧΑΕ), ενώ συνολικά 73 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 45 υποχωρούν και 119 διατηρούνται αμετάβλητες.

Posted by Blogger on 3:44 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response