|

Ελληνικός - Ξένος Τύπος 22/6/11

Η ψήφος εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή, ο εφαρμοστικός νόμος και το μεσοπρόθεσμο, οι αλλαγές του νέου οικονομικού επιτελείου στα φορολογικά και τα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Αρνάκια» τα πράσινα «αγρίμια»!..".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση... μικράς πνοής του Γ. Παπανδρέου έδωσαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα οι 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ένα μεγαλόπρεπο «όχι» είπαν 131 βουλευτές της Ν.Δ., του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι 12 από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές, καθώς απουσίαζαν η Ντ. Μπακογιάννη και ο Γ. Λιάνης".


ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οποιος τολμήσει να πουλήσει δημόσια γη θα του κόψουν και τα δύο χέρια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο λαοχείμαρρος που πλημμυρίζει καθημερινά το Σύνταγμα και τις πλατείες των πόλεων της χώρας δεν στέλνει μόνο μήνυμα οργής για τα αιμοβόρα μέτρα του πρώτου Μνημονίου. Προειδοποιεί ξεκάθαρα όσους τολμήσουν και υπογράψουν ή ψηφίσουν όρους παράδοσης της δημόσιας γης στις διεθνείς συμμορίες των αποικιοκρατών που έχουν στήσει καραούλι για την τελική λεηλασία του εθνικού πλούτου".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ενοχη ψήφος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ψήφο εμπιστοσύνης μόνο των 155 βουλευτών της -που έμοιαζε περισσότερο με ψήφο ενοχής και συνενοχής καθώς, παρά τα όσα λένε, έδωσαν στον Γ. Παπανδρέου το πράσινο φως να συνεχίσει για όσο αντέξει το καταστροφικό του έργο- πήρε μετά τα μεσάνυχτα η πολιτικά καταρρέουσα κυβέρνηση".


ΕΘΝΟΣ: "Τροχάδην για 5η δόση και νέο Μνημόνιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιταχύνει η κυβέρνηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης χθες στη Βουλή. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι οι εκλογές, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, απαντώντας στον Αντ. Σαμαρά που ζήτησε κάλπες".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Παΐσιος: αν ο Θεός άφηνε την τύχη του έθνους στους πολιτικούς θα καταστρεφόμασταν!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Θεόπνευστος Αγιορείτης μοναχός λέει μέσα σε λίγες λέξεις τόσα πολλά για το πού μας πάνε. Για τους πολιτικούς που έκαναν κακό στο Εθνος έλεγε: «Με αναπαυμένη συνείδηση παρακαλώ τον Θεό να τους δίνη μετάνοια και τους παίρνη, για να μην κάνουν μεγαλύτερο κακό, και να αναστήση Μακκαβαίους»".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Βόμβα» Κουτρουμάνη: μείωση των συντάξεων από 47% έως και 50%".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε... αυτοακρωτηριασμό καλεί τους 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους η κυβέρνηση, επενδύοντας στην τρομοκράτησή τους, και παραβλέποντας ότι μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις ενός έτους έγιναν σε βάρος τους περικοπές ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ!".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παράδοση-εξπρές άνευ όρων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ξαφνικά χθες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφώνησαν να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος του προγράμματος της τρόικας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μνημόνιο Παπανδρέου με υπογραφή Βενιζέλου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμη πιο επαχθή φορολογικά μέτρα θα προβλέπει τελικά για φέτος το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής μετά τις αλλαγές που αποφάσισε ο νέο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, στο φορολογικό «πακέτο» που είχε προτείνει ο προκάτοχός του, Γ. Παπακωνσταντίνου".


ΕΣΤΙΑ: "Σύνδρομο αυτοκαταστροφής".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν πριν από 14 μήνες προέκυψε η αδυναμία δανεισμού της χώρας μας από τις διεθνείς χρηματαγορές, είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ δύο δρόμων: του δρόμου της σωτηρίας και του δρόμου της καταστροφής. Παραδόξως επιλέξαμε τον δρόμο της καταστροφής".


Η ΑΥΓΗ: "Εκβιασμένη εμπιστοσύνη Μεσοπρόθεσμα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ουσιαστική συναίνεση όχι μόνο επί της πολιτικής, αλλά πλέον και στα διαδικαστικά θέματα, δεν μπόρεσαν να κρύψουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.κατά τη χθεσινή συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πώς θα αναγνωρίσετε πλασματικά χρόνια".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τις αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων, που το 2015 θα φτάνουν τα 7 στον ιδιωτικό τομέα και τα 12 στον δημόσιο, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με χαμηλότερα όρια ηλικίας από αυτά που προβλέπουν οι τελευταίοι ασφαλιστικοί νόμοι. Προσοχή, όμως: τα νέα πλασματικά χρόνια μπορούν να «αξιοποιήσουν» όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ενα έτος εφεδρείας και μετά απόλυση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "απόλυση, ύστερα από ένα 12μηνο στάδιο μισθωτής εφεδρείας, στη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού, προβλέπει για το πλεονάζον προσωπικό των δημοσίων επιχειρήσεων και φορέων το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα".


Η ΝΙΚΗ: "Ποιοί και γιατί τορπιλίζουν το σχέδιο διάσωσης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί οι Ευρωπαίοι να υπόσχονται ένα νέο πακέτο διάσωσης μέχρι το 2014 ώστε να αποτρέψουν την ελληνική χρεοκοπία, όπως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πως θα συμμετάσχουν οι τράπεζες, ούτε υπάρχει δέσμευση για την αναχρηματοδότηση των ομολόγων που λήγουν με νέα επταετούς διάρκειας".


Ο ΛΟΓΟΣ: "Ψήφο εμπιστοσύνης (!) υπό τον κλοιό «Αγανακτισμένων»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και η εφαρμογή του, είναι φανερό ότι θα αποτελέσει και σήμερα το θέμα της ημέρας, καθώς μπορεί να ολοκληρώθηκε χθες αργά τα μεσάνυχτα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, παρ΄όλα αυτά τα δύσκολα έχουν ξεκινήσει...".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να μπουν στο στόχαστρο του λαού κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ΕΕ και η κυβέρνηση μαζί εκβιάζουν τον ελληνικό λαό για να σκύψει το κεφάλι στο εξοντωτικό «Μεσοπρόθεσμο» και στα νέα μνημόνια που φέρνουν. Γι΄αυτό ο λαός πρέπει να βάλει στο στόχαστρό του και τους δύο, καθώς και τα μονοπώλια που αυτοί υπηρετούν".


ΤΑ ΝΕΑ: "Εκπτώσεις στην έκτακτη εισφορά. Απόσυρση του τέλους ακινήτων. Χαράτσια για τα «μπλοκάκια»".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ελαφρύνσεις στην έκτακτη εισφορά, απαλλαγή από το τέλος ακινήτων αλλά και έναν κεφαλικό φόρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες έφεραν οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο Μεσοπρόθεσμο. Η κυβέρνηση, με τη συναίνεση της Ν.Δ., προχωρεί στην ψήφισή του - όπως και του εκτελεστικού νόμου - με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.


City Press: "Τι αλλάζει στο Μεσοπρόθεσμο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας να βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και να συζητήσει την τελική μορφή του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των διορθωτικών παρεμβάσεων για το 2011, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει αποδυθεί σε μαραθώνιο συσκέψεων, ώστε να εξετάσει πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο που έχει κατ΄αρχήν συμφωνηθεί".


Metro: "«Σχέδιο Μάρσαλ» από την Κομισιόν".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόγραμμα τόνωσης της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με «εμπροσθοβαρή» καταβολή των κοινοτικών πόρων, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ο Καραμανλής ή ο Ανδρέας;".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΕΞΠΡΕΣ: "Αναζήτηση ισορροπιών με διόρθωση στα μέτρα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα ισορροπία των οικονομικών μέτρων ανάμεσα στους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής".


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φορολογικό λίφτινγκ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα «κλειδώνουν» τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, με όλο το βάρος να πέφτει στις αλλαγές που θα γίνουν στο φορολογικό πακέτο".


ΚΕΡΔΟΣ: "Αλλαγή πλεύσης στους φόρους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από την εγκατάλειψη του τέλους στα ακίνητα, την άμβλυνση των εισοδημάτων επί των οποίων θα επιβληθεί η εισφορά αλληλεγγύης αλλά και τα νέα κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων ξεκινά η αλλαγή πλεύσης του νέου οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με τα μέτρα του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου να τίθενται σήμερα προς έγκριση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εντολή στην κυβέρνηση για κρίσιμους χειρισμούς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση από την Ολομέλεια της Βουλής, κατόπιν της σχετικής πρότασης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά και οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν, ταυτόχρονα, ξεκάθαρο στίγμα για την υπερψήφιση τόσο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος όσο και του εφαρμοστικού νόμου".




Posted by Blogger on 10:36 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response