|

Κάτω από τα 5 δισ. ευρώ τo «άνοιγμα» στην αγορά των cds!


Με τα CDS των ελληνικών 10ετών ομολόγων να διαμορφώνονται στις 2.300 μονάδες, είναι απορίας άξιον ποιοι εξακολουθούν να «επενδύουν» στο συγκεκριμένο προϊόν, αποσκοπώντας σε τι (;).

Στην πραγματικότητα, ό,τι κέρδος ήταν να βγει από το trading εκεί, έχει βγει. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα «ανοίγματα» που έχουν απομείνει στη συγκεκριμένη αγορά έπεσαν κάτω κι από τα 5 δισ ευρώ!

Έχουν απομείνει ελάχιστοι, οι οποίοι προσδοκούν στο τελικό κέρδος, αυτό το οποίο θα προέλθει από την ενεργοποίηση του πιστωτικού γεγονότος, είτε μέσω της επιλεκτικής πτώχευσης, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου τρόπου. Άλλωστε, οι διεθνείς αξιολογητικοί οίκοι έχουν προειδοποιήσει πως σχεδόν, οποιαδήποτε λύση κι αν επιχειρηθεί να δοθεί στο ελληνικό θέμα θα ενεργοποιήσει τις συμφωνίες των CDS.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, εδώ και 2 εβδομάδες, το ενδιαφέρον των κερδοσκοπικών funds έχει μετατοπισθεί στα αντίστοιχα ιταλικά και ισπανικά CDS, παρακάμπτοντας μαζί με τα ελληνικά, τόσο τα ιρλανδικά (σσ τα οποία ούτως ή άλλως, ποτέ δεν τα προτίμησαν) όσο και τα πορτογαλικά.

Είναι ήδη τοις πάσι γνωστό ότι σήμερα το πρωί το ιταλικό spread του 10ετούς ομολόγου «έσπασε» το φράγμα των 300 μονάδων βάσης, κάτι το οποίο το ισπανικό είχε κάνει εδώ και μερικά 24ωρα. Κι όλα δείχνουν ότι το ”πάρτι” σε Ρώμη και Μαδρίτη μόλις τώρα ξεκινάει..

Posted by Blogger on 6:58 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response