|

Οι τράπεζες σε ρόλο μεσίτη για "προβληματικές"


Ένα βήμα παραπέρα από τις εντατικές προσπάθειες αναδιάρθρωσης των χρεών επιχειρήσεων προχωρούν οι τράπεζες, αναλαμβάνοντας ρόλο «μεσολαβητή» για την εξαγορά προβληματικών εταιριών από ξένους ενδιαφερόμενους.

Καθώς οι τράπεζες έχουν προχωρήσει και σε δεύτερο γύρο αναχρηματοδότησης επιχειρήσεων, έχοντας πλέον καλύτερη εικόνα για το ποσοστό των εταιριών που θα καταφέρουν να επιβιώσουν, αναζητούν και άλλες λύσεις για τις επιχειρήσεις που παραμένουν προβληματικές.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες του «Κ» αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι διαπραγματεύσεις τραπεζών με ξένους ενδιαφερόμενους και distress funds που επιθυμούν να εξαγοράσουν ελληνικές εταιρείες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να υλοποιηθεί «ένα καλό ξένο deal» που θα αφορά σε εξαγορά ελληνικής προβληματικής επιχείρησης. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται εξαγορές προβληματικών εταιρειών από υγιείς του κλάδου τους.



Posted by Blogger on 10:48 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response