|

ΧΑ: Ενθουσιώδης "υποδοχή" στη νέα συμφωνία - "άλμα" στις τράπεζες

Ενθουσιώδης είναι η αντίδραση του Χ.Α. μετά τη χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το νέο «πακέτο» στήριξης της Ελλάδας.

Σε ποσοστό έως 7,7% ενισχύεται ο δείκτης των τραπεζών, με τις μετοχές των ΕΤΕ, Alpha Bank και Eurobank να καταγράφουν νωρίτερα κέρδη περί του 9%, και την ΑΤΕ να διαπραγματεύεται στο +14,5%.

Ο τζίρος είναι αισθητά αυξημένος, ξεπερνώντας ήδη λίγο μετά τις 11:00 τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ κέρδη καταγράφει στο σύνολό του σχεδόν το ταμπλό, με μονοψήφιο αριθμό μετοχών σε αρνητικό έδαφος.

«Οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους και την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα, αναμένεται να διατηρήσουν το θετικό κλίμα και κατά τη σημερινή συνεδρίαση» σχολιάζει στο πρωινό της δελτίο η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, «με το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας να εστιάζεται κυρίως στους τίτλους του τραπεζικού κλάδου, οι οποίοι είχαν δεχθεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα καθώς θα είναι αυτοί που θα επωμιστούν και τις εξελίξεις που προκύψουν από το νέο αυτό σχέδιο».

«Το θετικό κλίμα αναμένεται να διαχυθεί και στις υπόλοιπες κεφαλαιοποιήσεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν περισσότερο αντανακλαστικά την τάση» σχολιάζει η χρηματιστηριακή.

Τεχνικά, στόχο του Γενικού Δείκτη αποτελούν οι 1.245 μονάδες (κινητός μέσος 30 ημερών), περιοχή η οποία εφόσον διασπαστεί αναμένεται να ενισχύσει τους ρυθμούς της ανόδου, ενώ συγχρόνως θα ενεργοποιήσει σήματα εισόδου σε χαρτοφυλάκια τα οποία κινούνται βάση τεχνικών χαρακτηριστικών, σημειώνει η Πήγασος.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει επίσης ότι στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου παρατηρείται και ο μεγαλύτερος δανεισμός τίτλων, «γεγονός το ποίο εκτιμάται να ενισχύσει περαιτέρω τους ανοδικούς ρυθμούς από χαρτοφυλάκια τα οποία θα είναι τοποθετημένα αντίθετα στην αγορά».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.249,02 με κέρδη 2,85%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να ενισχύεται έως και 3,42%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 15,9 εκατ. τεμαχίων αξίας 38,7 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 103 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 5 υποχωρούν και 4 διατηρούνται αμετάβλητες.

Posted by Blogger on 12:47 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response