|

Χριστόφιας: Ο Ορφανίδης δεν διοικεί τον τόπο


Αθανάσιος Ορφανίδης,Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου



Έξω από το Πρόεδρικό Σαρρής και Ορφανίδης

Στην εκδήλωση της "Μαύρης Δευτέρας" έξω από το Προεδρικό Μέγαρο έδωσαν το "παρών" ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής οι οποίοι μαζί με άλλους πολίτες διαδήλωσαν κατά των χειρισμών της κυβέρνησης.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Κυπριακή Οικονομία μετά και την σημερινή υποβάθμιση, η συνεχή διαμάχη με το υπουργείο Οικονομικών και ο λαϊκιστικός τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Αθανάσιου Ορφανίδη λειτουργούν αρνητικά.

Σε συνέντευξη ο κ. Χριστόφιας είχε δηλώσει, O διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης δεν κυβερνά τον τόπο και δεν καθορίζει την οικονομική πολιτική. Η υποβάθμιση είναι λόγω της έκθεσης των τραπεζών στην Ελλάδα. Ποιος έχει την ευθύνη γι' αυτό; Ο διοικητής, κάθε λίγο είναι μπροστά στα μικρόφωνα. Δεν λέμε να μην λέει τη γνώμη του αλλά δεν είναι αυτός που διοικεί την οικονομία του τόπου.

Γιατί δεν διέταξε τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια που είναι η αρμοδιότητα του;

Χάρηκα που τον άκουσα να λέει ότι όλοι έχουν ευθύνη. Εγώ υπομονετικά τον άκουγα σε αρκετές συναντήσεις τον Θανάση Ορφανίδη αλλά δεν βγήκα να κάνω ποτέ δηλώσεις. Και οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι πρέπει να τηρούν μία ανεξάρτητη στάση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε με τη σειρά του ότι συνεχίζεται η προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα συνολικό πακέτο μέτρων που θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό της κυπριακής οικονομίας.

Posted by Blogger on 11:05 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response