|

Γαλλία: Ενέσεις ρευστότητας 10-15 δις σε 5 τράπεζες αλλά με άρνηση BNP Paribas


Γαλλία: Ενέσεις ρευστότητας 10-15 δις σε 5 τράπεζες αλλά με άρνηση BNP Paribas
Σε μία προσπάθεια επανακεφαλαιοποίησης των γαλλικών τραπεζών, η κυβέρνηση Σαρκοζί υπέβαλε στα μέσα Σεπτεμβρίου σε πέντε μεγάλες τράπεζες ένα σχέδιο ενίσχυσής τους με πρόσθετα κεφάλαια ύψους 10 ως 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως την πρόταση αυτή δεν έκανε αποδεκτή η τράπεζα PNP Paribas σύμφωνα με την εφημερίδα Journal du Dimanche.
Το σχέδιο φαίνεται πως υποβλήθηκε στα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, BPCE και Credit Mutuel σε σχετική σύνοδο που φέρεται ότι έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου υπό τη διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών στο Μπερσί.
Πιθανολογείται, δε, ότι καταρτίστηκε κατά προτεραιότητα για την Societe Generale, η οποία δέχτηκε το κρατικό σχέδιο "υπό την προϋπόθεση ότι θα αφορά όλες τις τράπεζες, για να αποφύγει να στιγματιστεί" όπως επισημαίνει η εφημερίδα.
Όμως πηγή προσκείμενη στην τράπεζα υποστήριξε πως "είχε αυτήν την αντίδραση επειδή είναι πρόεδρος της Γαλλικής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και μιλούσε εξ ονόματος όλων. Η Societe Generale δεν έχει ανάγκη από βοήθεια".
Η μόνη τράπεζα που φέρεται να απέρριψε το σχέδιο ήταν η BNP Paribas, κυρίως επειδή ο γενικός διευθυντής της Μπαντουέν Προ "δεν ήθελε να το υποστεί λόγω των δυσκολιών του ανταγωνιστή του", αναφέρει η Journal du Dimanche.

Posted by Blogger on 4:36 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response