|

EFSF: Δεν περιμένουμε ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα


Υψηλόβαθμο στέλεχος του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, δήλωσε ότι δεν περιμένει πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, καθώς και ότι δεν βλέπει ανάγκη για αύξηση του Ταμείου, παρά την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ερωτώμενος εάν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ο Christophe Frankel, επικεφαλής οικονομικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του EFSF, δήλωσε στο Dow Jones Newswires ότι «δεν είναι αυτή η προσδοκία μας».

Τα σχόλιά του έρχονται ώρες αφότου η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy συμφώνησαν πως το μέλλον της Ελλάδας παραμένει στην ευρωζώνη, και συμφώνησαν επίσης να διευρύνουν τις δυνατότητες του EFSF ώστε να του επιτραπεί να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά.

Νωρίτερα, συμφώνησαν να διευρύνουν την ικανότητα δανεισμού του ταμείου στα 440 δισ. ευρώ. Και τα δύο μέτρα πρέπει να λάβουν την έγκριση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.

Αλλά ο Frankel, από τη Σιγκαπούρη που βρίσκεται για συνέδριο, δήλωσε ότι το EFSF δεν βλέπει την ανάγκη για διεύρυνση. Ερωτώμενος εάν χρειάζεται μια αύξηση στο μέγεθος του EFSF, δήλωσε «για την ώρα όχι, καθώς δεν χρησιμοποιούμε όλα τα κεφάλαια του ταμείου και υπάρχουν ακόμη αρκετά διαθέσιμα».

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα συναντιόνταν με τα κρατικά επενδυτικά fund της Σιγκαπούρης, το Government of Singapore Investment και την Temasek, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σιγκαπούρη.

Posted by Blogger on 9:20 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response