|

Moody's: Υποβάθμιση γαλλικών τραπεζών υπό εξέταση

Πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας αναμένουν οι διοικήσεις των μεγαλύτερων γαλλικών τραπεζών, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρεται στις Credit Agricole, BNP Paribas και Societe Generale, καθώς ήταν οι πρώτες που είχαν τεθεί υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση με αιτιολογία την έκθεσή τους στην ελληνική κρίση χρέους, είτε μέσω άμεσων επενδύσεων σε κρατικά ομόλογα είτε λόγω πιστώσεων στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, άμεσων ή μέσω θυγατρικών που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Η αξιολόγηση των τριών ιδρυμάτων είχε τεθεί σε επανεξέταση τον Ιούνιο. Η Μoody's αξιολογεί την Credit Agricole με Aa1 και τις Societe Generale και BNP Paribas με Aa2.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο, "είναι πιθανή μία υποβάθμιση, αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρη". Εν αναμονή αυτού του ενδεχόμενου περιπλέκονται οι προσπάθειες των κολοσσιαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Γαλλίας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Posted by Blogger on 10:39 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response