|

Borges: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα


Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγαλύτερο, «ποιοτικά διαφορετικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να καταστήσει την οικονομία της πιο ανταγωνιστική και να καταφέρει να εξέλθει από την χειρότερη κρίση στην νεότερη ιστορία, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Antonio Borges.

"Οι πιθανότητες λένε πως ανεξάρτητα από το ποιες ήταν οι προσδοκίες, θα χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα. Το νέο αυτό πρόγραμμα θα είναι ποιοτικά διαφορετικό από όσα έχουν προηγηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Borges σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones Newswires κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα.

Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να «συμπληρώνει τα μέτρα του προϋπολογισμού με περισσότερες αποκρατικοποιήσεις και απελευθερώσεις επαγγελμάτων για να ξαναγίνει η οικονομία ανταγωνιστική», σημείωσε ο Borges.

Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένο» με την πορεία του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Τέλος, υπογράμμισε πως η κρίση του 2008 έχει διδάξει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής τη σημασία του να δρουν άμεσα προκειμένου αυτή να μην μετατρέπεται σε συστημική. «Η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα από μόνη της. Η ανησυχία έγκειται στη συστημική φύση της κρίσης και την ταχύτητα με την οποία διαχέεται και στις υπόλοιπες χώρες", πρόσθεσε ο ίδιος.

Posted by Blogger on 8:18 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response