|

H BlackRock ξεσκονίζει και τα "μετοχοδάνεια"



Στην αρχή ήταν τα στεγαστικά δάνεια, για τα οποία ζήτησαν ανεξάρτητους εκτιμητές, προκειμένου να αποτιμήσουν τις τρέχουσες αξίες των ακινήτων. Στόχος; Η διαφορά που θα προκύψει από αυτές με τις οποίες συνήφθησαν τα δάνεια, να καλυφθούν με νέες προβλέψεις. Μετά, «έβαλαν στο μάτι» τα μεγάλα επιχειρηματικά.

Πολλά απ΄ αυτά, αν και «σπασμένα», για να πέσουν κάτω από τον πήχη των 15 εκατ. ευρώ και να βγουν εκτός του οπτικού πεδίου της BlackRock, αποκαλύφθηκαν από τους ελεγκτές.

Και περνούν εκ νέου από μεγάλη κρησάρα. Και τώρα ήρθε η σειρά των μετοχοδανείων. Ήταν η επόμενη κατηγορία για την οποία ενδιαφέρθηκαν.

Τυχαίο; Καθόλου. Για τους ελεγκτές της BlackRock Solutions και της Ernst & Young, πολλά μπορεί να πει κανείς, όχι, όμως ότι δεν είναι καλά ενημερωμένοι. Τόσο καλά, μάλιστα, που προκαλεί εντύπωση. Η πείρα από την Ιρλανδία και άλλες χώρες λένε οι εμπλεκόμενοι

Posted by Blogger on 8:20 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response