|

Εκκληση Λουκά Παπαδήμου για ενότητα

Εκκληση για ενότητα, συνεννόηση και σύνεση προκειμένου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα να επιλυθούν ταχύτερα, με μικρότερο κόστος και αποτελεσματικότερα απηύθυνε ο νέος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος στις πρώτες του δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος παραδέχτηκε ότι η πορεία δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα εφόσον είμαστε ενωμένοι και συνεργαστούμε συστηματικά και στενά.

Όπως είπε, αποδέχτηκε την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας επειδή πιστεύει ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας.

Τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και πως οι επιλογές που θα γίνουν ως προς την πορεία της θα έχουν καθοριστική σημασία.

«Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγαλύτερη», σημείωσε και πρόσθεσε: «δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής μου ζωής στην άσκηση οικονομικής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Αναφέρθηκε ακόμη στη συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, τονίζοντας ότι αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας, καθώς και ότι θα διευκολύνει την ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο των εκλογών, διευκρίνισε ότι δεν είχε προσδιοριστεί ακριβής χρόνος, ώστοσο ανέφερε ότι η 19η Φεβρουαρίου σημείο αναφοράς.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανένα πολιτικό αρχηγό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Προεδρία της Δημοκρατίας, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που προηγήθηκε, υπό τον Κάρολο Παπούλια, επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών της 6ης Νοεμβρίου.

Εργο της νέας κυβέρνησης, όπως αναφέρεται, είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο στις 2 το μεσημέρι.

Posted by Blogger on 4:29 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response