|

Η Ελλάδα «βουλιάζει» την Credit Agricole

Credit_Agricole_logoΚατακρήμνιση των καθαρών του ενοποιημένων κερδών για το τρίτο τρίμηνο 2011 κατά 65% ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος Credit Agricole, λόγω ζημιών 60% που υπέστη - και εμφάνισε στα αποτελέσματά του - από το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων που διαθέτει, μετά την αποτίμηση αυτών σε τιμές 30ης Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο και της ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ο γαλλικός όμιλος υπέστη διπλές απώλειες από την Ελλάδα, καθώς εκτός από τους τίτλους του ελληνικού Δημοσίου, πηγή ζημιών αποτελεί και ο θυγατρικός του όμιλος τηςΕμπορικής Τραπέζης.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Credit Agricole ανακοίνωσε, ότι οι απομειώσεις της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διαθέτει ο όμιλος διαμορφώθηκαν σε 637 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα έσοδα της Credit Agricole αυξήθηκαν κατά 6,2% σε 5,3 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων αναλυτών για μείωση αυτών σε 4,96 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου της Credit Agricole διαμορφώθηκαν σε 258 εκατ. ευρώ, έναντι 742 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Εδώ, πρέπει να επισημανθεί, ότι τα αποτελέσματα της γαλλικής τράπεζας επηρεάζονται και από την ελληνική θυγατρική της, Emporiki Bank, η οποία δεν αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία πριν από το 2013 ή το 2014.

Posted by Blogger on 4:36 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response