|

Standard Chartered:Απέσυρε το ενδιαφέρον για την Piraeus Bank Egypt

H Standard Chartered Bank ανακοίνωσε σήμερα στην τράπεζα Πειραιώς την απόσυρση του ενδιαφέροντος της για την εξαγορά της Piraeus Bank Egypt.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Standard Chartered Bank δήλωσε ότι η απόφασή της ελήφθη εν όψει του επιδεινούμενου διεθνούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος και δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε εύρημα του νομικού και οικονομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στην Piraeus Bank Egypt.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ενημερώσει σχετικά τις εποπτικές αρχές στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε δεχθεί εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την Piraeus Bank Egypt και από άλλους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίες δεν είχαν αξιολογηθεί ενόσω διεξάγονταν διαπραγματεύσεις με την Standard Chartered Bank. Η Τράπεζα προτίθεται άμεσα, μέσω διαδικασίας που θα ανακοινωθεί, να διερευνήσει αυτό το ενδιαφέρον και να προχωρήσει σε συζητήσεις με άλλους υποψήφιους.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα Πειραιώς Αιγύπτου, η οποία αυτόνομα διατηρεί ψηλά επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας, θα συνεχίζει να εξυπηρετεί κανονικά το Αιγυπτιακό πελατολόγιό της, ως μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Posted by Blogger on 12:20 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response