|

H Moody’s προανήγγειλε την υποβάθμιση 87 ευρωπαϊκών τραπεζών

Την υποβάθμιση 87 ευρωπαϊκών τραπεζών σε 15 χώρες της ΕΕ προανήγγειλε ο οίκος Μοοdy's για το χρέος χαμηλότερης εξασφάλισης (subordinated debt) που έχουν εκδώσει, εκφράζοντας την ανησυχία ότι οι κυβερνήσεις θα έχουν χρηματοδοτικές δυσκολίες για να διασώσουν τους κατόχους χρέους αυτής της μορφής σε περιόδους έντασης.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των τραπεζών, για τις οποίες θα γίνει επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας, αφορά την Ισπανία (21), την Ιταλία (17), την Αυστρία (9) και τη Γαλλία (7).

Η επαναξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, κατά μέσο όρο, για το χρέος χαμηλής εξασφάλισης. Οι κάτοχοι ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης δεν έχουν τον πρώτο λόγο στην απαίτηση αποπληρωμής τους, καθώς προηγούνται οι κάτοχοι ομολόγων υψηλής εξασφάλισης (senior debt).

"Ο Moody's πιστεύει ότι η συστημική υποστήριξη του χρέους χαμηλής εξασφάλισης στην Ευρώπη γίνεται πιο απρόβλεπτη από ποτέ, λόγω ενός συνδυασμού αναμενόμενων μεταβολών στην πολιτική και χρηματοδοτικών περιορισμών", αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, ενώ προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος υποβαθμίσεων για το χρέος αυτής της μορφής μπορεί να επεκταθεί και σε τράπεζες εκτός των συνόρων της ΕΕ.

Posted by Blogger on 12:19 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response