|

ΧΑ - Κινήσεις από Citigroup, Deutcshe, Cheuvreux


Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει χάσει το ανοδικό momentum έχει χάσει την δυναμική, κάτι η κρίση χρέους κάτι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ έχουν προκαλέσει στους επενδυτές επιφυλακτικότητα οι οποίοι τηρούν στάση αναμονής...
Σήμερα αντιδρά μεν θετικά πέριξ των 1620 -1625 μονάδων του κρίσιμου τεχνικού σημείου αλλά το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει ατονήσει.
Δεν υπάρχει διάθεση να συνεχίσει ανοδικά το ΧΑ ενώ ταυτόχρονα και από τους πωλητές δεν υπάρχει διάθεση ώστε βίαια να οδηγήσουν σε πτώση την αγορά.

Αναμονή λοιπόν ενόψει κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Η αλλαγή κλίματος που παρατηρείται στην ελληνική αγορά είναι απόρροια κυρίως της μείωσης των προσδοκιών ότι τελικώς η Ευρώπη δεν θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση χρέους της Ελλάδος και ίσως τελικώς υιοθετηθούν ημίμετρα που μπορεί να μην ικανοποιήσουν τους επενδυτές.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι προφανές ότι η αρχική δυναμική έχει μετριασθεί.
Επακόλουθο της αβεβαιότητας είναι ότι έχουν μειωθεί οι μεγάλες κινήσεις των ξένων.
Σήμερα στο ΧΑ κινήσεις έχουν πραγματοποιήσει στην Εθνική με 40 χιλ η Deutcshe Bank με επίσης 40 χιλ η Citigroup και 50 χιλ η Cheuvreux.
Στην Alpha bank 50 χιλ η HSBC και 45 χιλ η Citigroup.
Στην Πειραιώς 70 χιλ η HSBC και 65 χιλ η Citigroup.
Στην Marfin λόγω της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της αμκ 470 χιλ η Citigroup και 200 χιλ η Cheuvreux.

Posted by Blogger on 2:07 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response