|

Διεθνής βράβευση της Τράπεζας Κύπρου από το περιοδικό The Banker



«Τράπεζα της χρονιάς 2011» στην Κύπρο, αναδείχθηκε η Τράπεζα Κύπρου από το διεθνές έγκυρο οικονομικό περιοδικό The Banker, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού The Banker’s «Bank of the Year Awards 2011».

Ο θεσμός «Bank of the Year Awards», που διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά από το περιοδικό The Banker, έχει ως στόχο να αξιολογεί και να βραβεύει τους κορυφαίους τραπεζικούς οργανισμούς σε 147 χώρες.

Η επιτροπή αξιολόγησης του θεσμού εξετάζει και αξιολογεί οικονομικά στοιχεία των συμμετεχόντων, όπως είναι η κερδοφορία, η ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων και των βασικών ιδίων κεφαλαίων, καθώς και η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων. Επίσης, διερευνά τους τρόπους, με τους οποίους οι τράπεζες που συμμετέχουν στο θεσμό, αναβαθμίζουν το επίπεδο των αγορών που δραστηριοποιούνται, μέσω των νέων τεχνολογιών και των νέων καινοτόμων και οικονομικά αποτελεσματικών τρόπων ανάπτυξης των εργασιών τους.

Η συγκεκριμένη διάκριση από το The Banker, αποτελεί μία ακόμη διεθνή αναγνώριση για τη στρατηγική που ακολουθεί το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου.

Εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, το βραβείο παρέλαβε, σε ειδική επίσημη τελετή που διοργανώθηκε στο Λονδίνο στις 30 Νοεμβρίου, ο κ. Σωτήρης Αντωνιάδης, Βοηθός Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας στην Αγγλία.

Posted by Blogger on 10:56 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response